nedelja, 15. april 2012

Jagode in čokolada

Waw! Moja četrta objava letos!
To sem pridna :D

Skratka, lotila sem se torte. Ne take klasične, kot vedno, se pravi utečen recept za biskvit, sadni nadev, smetanca na vrhu....
Ne, ne, tokrat bom naredila nekaj novega, s "tičino" maso, pa gor rožice, pa pikce, jo že kar vidim, kako bo lepa roza....Ja, lahko je rečt, naredit pa malo težje.
Najdem en recept na netu za doma narejeno maso (ker prodaja se samo po 7 kil za ne prav nizko ceno). Nabavim mančmelov bombone, jih segrevam, mešam, dodajam sladkor in vse točno tako kot piše v receptu. In kaj dobim? En čmok, ki ni ničemur podoben. Se lepi, vleče kot laski, a sem že omenila, da se lepi? In to naj zdaj zvrnem na pult????
"Njetvazmožno!!" :D:D (btw se trudim učit ruščino)
Čofnem to lepljivo čudo na folijo in nekako mi uspe zavit, preden se vse ne razpaca po pultu. Menda moram dat čez noč v omaro. O.K. Mogoče bo naslednji dan postalo kompaktno kot plastelin.
Nasledji dan, se pravi danes, je še vedno zavito v folijo, sploh mi ni da bi ta čmok odvila.


Ja, takole zgleda :D in še vedno je zavito v folijo.
(Če kdo ve, kaj bi s tem počel, mu rade volje podarim)

Torta pod to zadevo naj bi bila jagodna. In jagodna tudi je. Itak sem morala recept malo po svoje obrnit, kajti biskvit tudi ni nastal tak, kot bi po pravilih moral. Podplat. Moral bi se prerezat na tri dele, pa sem ga komaj na pol. Čokoladni nadev pa, mmmmm, odličen. Pol kile jedilne čokolade se raztopi v pol litra segrete sladke smetane. Če ni časa, se da za eno uro v skrinjo, da se fajn ohladi, stepe z mikserjem in to je to. Nekaj svežih jagod in okras.




Na koncu torta niti ni tako slabo izpadla, v bistvu je bila zelo slastna.

3 komentarji:

  1. konec dober vse dobro....nauk te zgodbe pa je da včasih le ne moremo vsega naredit po "domačem receptu" in je treba žal kakšno stvar tudi kupit :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Škoda da je BILA ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Saj bo še kakšna ;)

    Nena, jaz se ne dam. Sem našla drugačen recept...bomo vidli, kaj bo iz tistega nastalo haha

    OdgovoriIzbriši