ponedeljek, 27. december 2010

Pregrešno dobra čokolada

...po receptu moje mami :)

Za slabi dve kili (!!) njamsi hamsi čokolade rabimo: pol kile mleka v prahu, 150 gramov kakava v prahu, eno 250gramsko margarino, kilo sladkorja in dva deci vode iz pipe. En visok lonec in pomagača, ki bo držal lonec med mešanjem :P

V večji posodi zmešamo kakav in mleko v prahu, toliko da ni grudic

V visok lonec stresemo sladkor in zalijemo z vodo ter kuhamo 9 min.

Odstavimo in noter stresemo mleko s kakavom. Veselo mešamo 20 minut. In tu nastopi naš pomagač, ki pomaga pri mešanju oz. držanju lonca. Mešamo na toplem, da gre lažje.

Protfan oz. posodo kamor bomo čokolado vlili, namažemo z margarino, da se ne prime na podlago. Pustimo čež noč. Po želji lahko dodamo, kar nam pade na pamet in je užitno :P Jaz sem dodala polovice domačih orehov, lahko pa dodamo naprimer sivko, lešnike, čili, suho sadje, vrtnico...

Bon apetit ! =D





2 komentarja: